Vegán "túrógombóc"

Ezt a gombócot már többször elkészítettem, de már jó rég nem került elő. Most meglepett, hogy mennyivel finomabb, mint amire emlékeztem, így megosztom a receptet. A tél ízei vegán szakácskönyv adta az alapötletet.


Hozzávalók:

1.5 dl búzadara vagy kukoricadara

4.5 dl víz vagy növényi tej

18 dkg natúr tofu 

1 ek vaníliás cukor

2 ek cukor

Fél - 1 citrom leve

zsemlemorzsa a forgatáshoz 


Elkészítes:

A morzsát szárazon megpirítjuk száraz serpenyőben. Ha szép aranybarna színe van, félretesszük.

A darát sűrűre megfőzzük csipet sóval a vízben/tejben, ízesítjük a cukrokkal, majd ha kész, belekeverjük a citromlevet is. A tofut kézzel összemorzsoljuk, és azt is hozzáadjuk. (A citrom és cukor ízléstől függ. De a tofuból is tehetünk többet, én készítettem már többféle aránnyal.)

Kihűtjük, hogy gombócokat tudjunk belőle formálni. Megforgatjuk a morzsában, majd lekvárral, porcukorral tálaljuk, illetve akár növényi joghurtot is locsolhatunk rá.

Egy kiadós leves mellé szuper finom. :)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések