Vegán "túrógombóc"
Ezt a gombócot már többször elkészítettem, de már jó rég nem került elő. Most meglepett, hogy mennyivel finomabb, mint amire emlékeztem, így megosztom a receptet. A tél ízei vegán szakácskönyv adta az alapötletet.
Hozzávalók:
1.5 dl búzadara vagy kukoricadara
4.5 dl víz vagy növényi tej
18 dkg natúr tofu
1 ek vaníliás cukor
2 ek cukor
Fél - 1 citrom leve
zsemlemorzsa a forgatáshoz
Elkészítes:
A morzsát szárazon megpirítjuk száraz serpenyőben. Ha szép aranybarna színe van, félretesszük.
A darát sűrűre megfőzzük csipet sóval a vízben/tejben, ízesítjük a cukrokkal, majd ha kész, belekeverjük a citromlevet is. A tofut kézzel összemorzsoljuk, és azt is hozzáadjuk. (A citrom és cukor ízléstől függ. De a tofuból is tehetünk többet, én készítettem már többféle aránnyal.)
Kihűtjük, hogy gombócokat tudjunk belőle formálni. Megforgatjuk a morzsában, majd lekvárral, porcukorral tálaljuk, illetve akár növényi joghurtot is locsolhatunk rá.
Egy kiadós leves mellé szuper finom. :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése