Töltelék nélküli hókifli
Ezt a sütit pár éve készítettem először az ünnepek közeledtével, de hogy a recept honnan van, fogalmam sincs :D Kisgyerekkel is szuper program ezt elkészíteni, nálunk szívesen beálltak sodorni, formázni.
Lezárt dobozban eláll két hétig.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojás
1-1.5 dl tejföl
1 csomag sütőpor
Összekeverjük a lisztet a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a margarint is.
Mehet bele a tojás.
Végül a tejfölt kanalanként adjuk hozzá - a cél, hogy egy puha, nem ragadós tésztát kapjunk.
30 percig pihentetjük a tésztát - nálam ez elmaradt legutóbb az idő szorítása miatt, de szuper lett a végeredmény úgy is.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A tésztát kettévágjuk, hosszabb, kb ujjnyi vastag rudakat sodrunk belőle. Kb 10 cm-es darabokra vágjuk a rudakat, a végeiket behajtjuk, hogy csinos kiflik legyenek.
Sütőpapírral bélelt tepsiben kb 20-30 perc alatt aranybarnára sülnek.
Vaníliás és fahéjas porcukorba forgatjuk őket.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése