Töltelék nélküli hókifli

 


Ezt a sütit pár éve készítettem először az ünnepek közeledtével, de hogy a recept honnan van, fogalmam sincs :D Kisgyerekkel is szuper program ezt elkészíteni, nálunk szívesen beálltak sodorni, formázni.

Lezárt dobozban eláll két hétig.


Hozzávalók:

50 dkg liszt

20 dkg margarin 

10 dkg porcukor 

1 tojás

1-1.5 dl tejföl

1 csomag sütőpor 


Összekeverjük a lisztet a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a margarint is.

Mehet bele a tojás.

Végül a tejfölt kanalanként adjuk hozzá -  a cél, hogy egy puha, nem ragadós tésztát kapjunk.

30 percig pihentetjük a tésztát - nálam ez elmaradt legutóbb az idő szorítása miatt, de szuper lett a végeredmény úgy is.

A sütőt előmelegítjük 170 fokra.

A tésztát kettévágjuk, hosszabb, kb ujjnyi vastag rudakat sodrunk belőle. Kb 10 cm-es darabokra vágjuk a rudakat, a végeiket behajtjuk, hogy csinos kiflik legyenek.

Sütőpapírral bélelt tepsiben kb 20-30 perc alatt aranybarnára sülnek.

Vaníliás és fahéjas porcukorba forgatjuk őket.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések