Vegán tejszínes - gombás tészta

 


Ennek a tésztának a titka egyrészt az erdei gomba, másrészt a zsálya. A kép nem igazán jól illusztrálja, mennyire finom 🙃


500 gramm spagetti tészta

2 hagyma, 3 gerezd fokhagyma 

400 gramm erdei gomba - ez 2 kis üvegnyi

Majoranna

Zsálya

250 ml alpro főzőkrém (rizses)

1 púpos ek keményítő + 250 ml növényi tej

Só, olaj


A tésztát kifőzzük sós vízben a szokásos módon.

A hagymákat megpucoljuk és egy nagy serpenyőben megdinszteljük kevés sóval, olajon. Amikor puhák, hozzáadjuk a lecsöpögtetett gombát. Fedő alatt pirítjuk, hogy a levét kiengedje és picit piruljon. Ha ez megvan, felöntjük a növényi "tejszínnel", fűszerezzük, majd a tejszín sűrűségűre összekevert keményítőt és tejet is ráöntjük.

Összeforraljuk, majd a tésztára szedjük. Friss zöldséggel tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések