Vegán tejszínes - gombás tészta
Ennek a tésztának a titka egyrészt az erdei gomba, másrészt a zsálya. A kép nem igazán jól illusztrálja, mennyire finom 🙃
500 gramm spagetti tészta
2 hagyma, 3 gerezd fokhagyma
400 gramm erdei gomba - ez 2 kis üvegnyi
Majoranna
Zsálya
250 ml alpro főzőkrém (rizses)
1 púpos ek keményítő + 250 ml növényi tej
Só, olaj
A tésztát kifőzzük sós vízben a szokásos módon.
A hagymákat megpucoljuk és egy nagy serpenyőben megdinszteljük kevés sóval, olajon. Amikor puhák, hozzáadjuk a lecsöpögtetett gombát. Fedő alatt pirítjuk, hogy a levét kiengedje és picit piruljon. Ha ez megvan, felöntjük a növényi "tejszínnel", fűszerezzük, majd a tejszín sűrűségűre összekevert keményítőt és tejet is ráöntjük.
Összeforraljuk, majd a tésztára szedjük. Friss zöldséggel tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése