Rakott krumpli (tej-és tojásmentes)

Ahhoz, hogy a vegán rakott krumpli is legalább olyan élvezhető legyen, mint a húsos változat, érdemes kipróbálni a Vega Farm gabonakolbászt. Ez a kolbász ugyanúgy fogyasztható, mint a húsból készült változatok, szendvicsbe téve, mustárral, és főzve is nagyon finom. 



hozzávalók:
7 nagy szem krumpli
"10 cm" VegaFarm gabonakolbász
150 g (köményes) tofu
olaj

az öntethez a következőket turmixoljuk össze:
kb 1 dl főtt rizs
egy maréknyi áztatott kesudió
savanyú káposzta leve
citromlé
víz

elkészítés:
A krumplit megmossuk, majd héjastól puhára főzzük egy fazékban. Ha elkészült, lehűtjük, megpucoljuk, és karikákra vágjuk.
Egy teflonos tepsi aljába rakunk egy sor krumplit, enyhén sózzuk, kevés olajjal meglocsoljuk. Kolbászt darabolunk rá, majd a tofuból vágunk vékony szeleteket és a felét rátesszük. Újra a krumpli következik, kevés só, olaj, majd egy sor kolbász és a maradék tofu. Végül krumpli kerül a tetejére.
Az öntetünk azért jó, ha híg lesz, mert becsorog a rétegek közé, és olyan lesz, mint a tejföl. Ha ráöntöttük a krumpli tetejére, betoljuk a sütőbe kb fél órára, és 175°C-on összesütjük.
Salátával, savanyúsággal tálaljuk.

Megjegyzések

  1. A savanyú káposzta leve nagyon jó ötlet az öntet savanyításához. Még nem találkoztam vele.

    VálaszTörlés
  2. :) Szeretjük.
    Egyébként amióta kefirt is készítünk, annak a savóját is szoktuk ilyesmire használni.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések