Tisztítókúra turmixokkal: aloés zöldturmix

Szerettem volna tisztítókúrába kezdeni, de szinte kizárólag a léböjtről hallani mostanában. Pedig nem mindenki számára javasolt egy ilyen volumenű takarítás - ahogy nekem sem, hiszen elég vékony vagyok, és nem tenne jót a léböjttel járó fogyás. A sógornőm javasolta, hogy kezdjek el rendszeresen zöld turmixokat fogyasztani, hiszen a zöld növények mind kitakarítják a szervezetet, ugyanakkor egy ilyen "kúra" nem jár mellékhatásokkal. Figyelni kell viszont arra, hogy ne mossuk ki a vérből a hasznos anyagokat, azaz nem szabad túlzásba vinni a turmixok evését. Hetente át kell térni másféle zöld növény fogyasztására, és jó szünetet is tartani pár hetente.
Milyen növények kerülhetnek a turmixba? Saláta, spenót, sóska, aloé, csalán, és gyomnövények a kertből - tyúkhúr, libatop... (A lósóska levele például nyersen mérgező, ezért mielőtt összeturmixoljuk, nézzünk utána, az adott levél nehogy bajt okozzon!)
Most az aloés turmix receptjét osztom meg.

hozzávalók:
4 alma (erre jók a télről megmaradt, fonnyadásnak indult almák)
1 evőkanál méz
1 citrom leve
5-6 aloélevél

elkészítés:
Hogyan pucoljuk meg az aloét? A levél oldalán lévő szúrós élet mindkét oldalon levágjuk, ekkor már látszik zselés állagú belseje. A megmaradt zöld részeket is lepucolhatjuk, de ha nem túl vastag a levél, nem szükséges.* 
Az egész leveleket belerakjuk a turmixgépbe. Összevágjuk az almát, belefacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a mézet, és az egészet összeturmixoljuk.


 *Vannak, akiknek hasmenést okoz pucolás nélkül fogyasztva.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések