Majdnem nyers vegán sajttorta eperrel

Almost raw vegan cheesecake with strawberriesEzt a receptet csak a teljesség kedvéért osztom meg, angolból fordítottam, és ez alapján készült a vegán epres sajttortám. Ezt azért nem tudom elkészíteni, mert a recept alapján úgy látom, a mi turmixgépünk nem bírná. Aki viszont nyers diétán van, biztosan beszerzett már egy igazán erős gépet, amivel elkészítheti. Kíváncsi vagyok, milyen. :)



 
hozzávalók 10 adaghoz:
tészta:
3/4 csésze zabpehely
1/2 csésze dió
2 szem magozott datolya
2 ek mandulatej
tengeri só

krém:
1 1/2 csésze kesudió (min. 4 óráig áztatva)
1/4 csésze juharszirup
3 ek frissen facsart citromlé
3 ek mandulatej
1 ek sörélesztőpehely - opcionális

tetejére:
5-6 szem eper felszeletelve

elkészítés:
Egy kisebb tálat béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük félre.
Turmixoljuk össze a zabpelyhet, diót és kevés sót, tegyük bele a datolyát is, míg egy omlós masszát kapunk, majd adjuk hozzá a tejet, hogy összeálljon a tészta. Nyomkodjuk bele a formába, majd tegyük félre. (Esetleg néhány eperdarabot is ráhelyezhetünk.)
A krém hozzávalóit turmixoljuk simára - ez géptől függően 2-4 percet vesz igénybe. Öntsük rá a tésztára, majd tegyük 3 órára a mélyhűtőbe.
Végül borítsuk be eperszeletekkel.

6 hétig eltartható fagyasztóban - tálalás előtt 20 perc szükséges, hogy felengedjen.

Forrás:
http://www.ehow.com/ehow-food/blog/almost-raw-vegan-cheesecake-with-strawberries/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések