Padlizsánfasírt

Pénteken gyorsan szükségem volt egy jó receptre, és ezt találtam. Nagyon finom lett, a vendégeknek is ízlett! :) A recept Nagy Zsuzsa: Legyen néktek eledelül - Húspótlók, fasírtok c. recepteskönyvéből való.

hozzávalók: kb 5 főre
1 közepes padlizsán
fél csésze búzacsíra
fél csésze zabpehely
fél csésze őrölt dió
fél csésze zsemlemorzsa
fél tk só
4 gerezd fokhagyma

elkészítés:
A padlizsánt kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Összekeverjük a száraz összetevőket, majd hozzáadjuk a padlizsánt is. Kicsit pihentetjük, hogy összeálljon.
Vizes/olajos kézzel gombócokat formázunk, majd meglapogatjuk a fasírtokat, kiolajozott tepsiben, kevés olajjal meglocsolva 180°C-on aranybarnára sütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések