Töltött padlizsán

Kaptunk paradicsomot és padlizsánt, ez készült belőle. :) Nagyon egyszerű ez az étel, de nagyon finom is.

hozzávalók: 4-6 főre
2 nagy padlizsán (vagy 3-4 kicsi)
jónéhány szem koktél-paradicsom vagy 5-6 normál méretű paradicsom
1 nagy fej fokhagyma
só + fűszerek (kakukkfű és rozmaring, de lehet egyszerűen vegamix is)
kb 2 dl (oliva)olaj
kb 1 dl víz

elkészítés:
A padlizsánokat megmossuk, majd hosszában fölvágjuk így:


Vigyázzunk, hogy a vágások ne érjenek össze, mert akkor kiesnek a szeletek.
A paradicsomot megmossuk és karikákra vagy félbevágjuk, a fokhagymát pedig gerezdekre szedjük és megpucoljuk. Majd a kapott "réseket" telerakjuk  paradicsommal és fokhagymával. Sózzuk, fűszerezzük, majd bővel meglocsoljuk olajjal úgy, hogy a padlizsán alá is folyjon, és vízzel is. Ne legyen a tepsinek olyan része, ahol nincs alatta folyadék, így megakadályozhatjuk, hogy odaégjen.



Ha sülés közben elfogyna a víz, pótoljuk (olajat is önthetünk még hozzá, ha szükségesnek látjuk). 180°-on addig sütjük, míg a padlizsán megpuhul - ez a húsának a színén is fog látszani, illetve a bőre is puhább kell, hogy legyen.

Kb egy kisebb padlizsán elég egy főre, persze a menütől és az éhségtől is függ. :)
Krumplipürével vagy rizzsel és salátával tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések