Sült okra


Egyik este megettük az okra jórészét, amit anyósomék küldtek. Az okrával még a nászutunkon ismerkedtünk meg, ahogy azt már egy előző receptnél írtam is, de akkor még nem tudtuk, pontosan mi ez a növény. Amikor viszont eladó magot találtunk egy boltban, rögtön vettünk belőle. Aztán anyósomék fóliájába is került idén ültetésre, így jó sok okra termett. Aki nem ilyen szerencsés, az piacon beszerezheti, legalábbis más blogokon ezt olvastam.
Érdemes figyelmet szentelni e növénynek, hiszen a kutatások szerint a mellrák, prosztatarák és a bőrrák ellen is hatékonyan vehetjük föl a küzdelmet, ha okrát fogyasztunk.
Az alábbi elkészítési mód nagyon egyszerű, ráadásul mivel könnyen emészthető, bátran fogyasztható vacsorára is (persze nem késő este...).

hozzávalók: 2 főre
kb 10 db okra
kevés olivaolaj

elkészítés:
Az okrát mossuk meg, majd vágjuk fél centis karikákra. Egy serpenyőbe öntsünk olajat, dobjuk rá az okrát, és pirítsuk 10-15 percig, amíg az aranybarna szín megjelenik. Majd sózzuk is. Mediterrán fűszerekkel is megszórhatjuk, de így natúran is finom. Salátával, kenyérrel fogyasztva kitűnő.
Nem értettem, miért mondják, hogy hús helyett fogyasztható. Miután ezt megkóstoltam, világossá vált, ugyanis ahogy megpirul, hasonló állaga lesz.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések