Falafel (vegan)

 

 

Nálunk a falafel nagy kedvenc, tepsiben sült édesburgonya, saláta és hummusz kísérője.

A recept az Eleki Életmódmódközpont szakácskönyvéből származik.

Lássuk, mi kell hozza:

30 dkg konzerv csicseriborsó

1 hagyma apróra vágva

1 csokor friss petrezselyemzöld aprítva

Fél teáskanál őrölt koriander 

4 evőkanál olaj 

2 evőkanál őrölt lenmag 

3 gerezd préselt fokhagyma 

Fél teáskanál őrölt római kömény 

Egy-két evőkanál víz 


Aprítógépben finomra daráljuk a csicseriborsót, majd az összes hozzávalóval összegyúrjuk és fél óráig pihentetjük.

Azután olajos kézzel golyókat formálunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokon sütjük 20-30 percig.

Sütés közben meg kell fordítanunk, hogy minden oldala pirosra süljön.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések