Vegán szójaszószos tofu üvegtésztával
Magdi receptje alapján készült el ez a kínai étel.
Szükséges hozzá:
3 kis fej hagyma
olaj
30 dkg natúr tofu
kb 1 dl szójaszósz
egy kevés citromlé
A hagymát wokserpenyőben megdinszteltem kevés olajon, és megsóztam.
Közben a tofut közepes méretű kockákra vágtam, majd a hagymához adtam és együtt is pirítottam egy kicsit.
Végül egy fél üvegnyi - körülbelül egy deci - szójaszószt borítottam rá.
Jól átkavartam, és még együtt is pirítottam, hogy beszívja a tofu a szószt.
Amikor elkészült, kevés citromlével meglocsoltam. Ez nem feltétlenül szükséges hozzá, de így egy édes-savanyú ízvilágot kaptunk, amit én nagyon szeretek.
Rizzsel vagy tésztával is tálalható, mi most üvegtésztát ettünk hozzá.
Számunkra ez egy újdonság volt, igazán finom étel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése