Vegán spenótos tortillatekercs

 



Ezt a nagyon egyszerű és finom vacsorát már többször készítettem.

Még márciusban voltunk egy kis barátunk születésnapján, ahol ilyen finomságot ettünk. Veganizáltam, és azóta már nálunk is került az asztalra - vendégek számára is. :)


Tortillát vehetünk készen, vagy készíthetjük magunk - én a Street Kitchen receptje alapján szoktam sütni:

375 g liszt

1 tk sütőpor

2 tk só

200 ml langyos víz

75 ml olaj

liszt a nyújtáshoz

"A tortillához a hozzávalókat robotgépben összedolgozzuk, megszórjuk kevés liszttel, és 10 percig pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán gyors mozdulatokkal átgyúrjuk, és 12 részre osztjuk. Mindegyikből kis gömböt formázunk és 1-2 mm vastag koronggá nyújtjuk. Közben egy serpenyőt felforrósítunk és egyenként kisütjük a tortillákat – a hólyagokat visszanyomkodjuk és mindekét oldalán addig sütjük, amíg elkezd pirulni. A kisült tortillákat még forrón nedves konyharuhába tesszük és bebugyoláljuk, így puha marad."


A töltelék a következő:

egy csomag (450 gramm) mirelit spenótot kiolvasztunk, közben kb 1 dl kesudiót beáztatunk nagyjából 1.5 dl forró vízbe.

Amikor a spenót kiolvadt, a kesut összeturmixoljuk kevés sóval és fokhagymaporral. 

A spenótot egy fazékban elkezdjük melegíteni, és amikor forr, hozzáöntjük a "kesutejszínt". Botmixerrel alaposan összedolgozzuk, simára keverjük, és összeforraljuk.

Ezt a krémet kenjük bele a tortillába, feltekerjük, akár el is felezhetjük őket, hogy gusztusosabb legyen, és salátával tálaljuk.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések