Vegán spenótos tortillatekercs
Ezt a nagyon egyszerű és finom vacsorát már többször készítettem.
Még márciusban voltunk egy kis barátunk születésnapján, ahol ilyen finomságot ettünk. Veganizáltam, és azóta már nálunk is került az asztalra - vendégek számára is. :)
Tortillát vehetünk készen, vagy készíthetjük magunk - én a Street Kitchen receptje alapján szoktam sütni:
375 g liszt
1 tk sütőpor
2 tk só
200 ml langyos víz
75 ml olaj
liszt a nyújtáshoz
"A tortillához a hozzávalókat robotgépben összedolgozzuk, megszórjuk kevés liszttel, és 10 percig pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán gyors mozdulatokkal átgyúrjuk, és 12 részre osztjuk. Mindegyikből kis gömböt formázunk és 1-2 mm vastag koronggá nyújtjuk. Közben egy serpenyőt felforrósítunk és egyenként kisütjük a tortillákat – a hólyagokat visszanyomkodjuk és mindekét oldalán addig sütjük, amíg elkezd pirulni. A kisült tortillákat még forrón nedves konyharuhába tesszük és bebugyoláljuk, így puha marad."
A töltelék a következő:
egy csomag (450 gramm) mirelit spenótot kiolvasztunk, közben kb 1 dl kesudiót beáztatunk nagyjából 1.5 dl forró vízbe.
Amikor a spenót kiolvadt, a kesut összeturmixoljuk kevés sóval és fokhagymaporral.
A spenótot egy fazékban elkezdjük melegíteni, és amikor forr, hozzáöntjük a "kesutejszínt". Botmixerrel alaposan összedolgozzuk, simára keverjük, és összeforraljuk.
Ezt a krémet kenjük bele a tortillába, feltekerjük, akár el is felezhetjük őket, hogy gusztusosabb legyen, és salátával tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése