Tejmentes sós rúd


Ez a sós gyerekkorom kedvence. Sajnos ma már nem a nagyim süti, hanem anyukám vagy én. De mindenképp megismertetjük a fiatalabb generációval. :)

40 dkg liszt

25 dkg margarin

2 ek 10%-os ecet

7 ek hideg víz

A fentieket összedolgozzuk, só nem kell a tésztába! 8 órát vagy egy éjszakát hűtőben pihentetjük.

A tésztát kinyújtjuk kb 3 mm vékonyra, tetejét megkenjük tojással és alaposan megszórjuk sóval (a sószóró jó szolgálatot tesz). 3-5 mm vékony csíkokra vágjuk (lehet derelyeszaggatóval), és 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük. Nem kell nagyon barnának lenniük, viszont vigyázzunk, amikor kiszedjük a tepsiből, mert törékeny.

Aztán vigyázzunk arra is, hogy ne faljuk föl azonnal mindet, érdemes lehet rögtön két adagot készíteni. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések