Vega ovis ebéd: tökleves, tojásos nokedli, saláta




Ez is egy kedvenc, bár a kép már nem mostani. Sajnos nem jut úgy időm a blogolásra, mint terveztem...


Szóval a töklevesről már írtam itt.

A tojásos nokedli pedig hagyományosan készült fél kiló lisztből:

0.5 kg liszt

2 tojás (de 1 tojás is összefogja)

0.5 ek só

4.5 dl víz

Csomómentesre szépen kikeverjük a masszát, majd mindenki a neki tetsző módon szaggatja- kiskanállal, késsel vagy nokedliszaggatóval. Én az utóbbit választom rendszerint.

Ha feljöttek a víz tetejére, még egy percig főzzük, majd leszűrjük. Kevés olajjal keverjük át, hogy ne tapadjanak össze.


7-8 tojást felverünk sóval, illetve lehet fűszerezni kedvünk szerint petrezselyemmel, borssal stb.

Serpenyőbe olajat öntünk, melegítjük, beleöntjük a tojást, párszor átkeverjük, majd hozzáadjuk a nokedlit. Alaposan kevergessük, hogy mindenhol legyen tojásos a nokedli. Salátával tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések