Vegán milánói makaróni vöröslencséből



Hús helyett vöröslencsével is készülhet bolognai vagy milánói tészta.
Nekünk kedvencünk lett.

Hozzávalók:
Fél kg spagetti
1 bögre vöröslencse alaposan átmosva szűrőben
2-3 szál répa
1 cikk zeller
1 hagyma
Fokhagyma vagy fokhagymapor
Oregano, bazsalikom
Olaj
2x140g sűrített paradicsomkonzerv+ 1 liter víz/vagy 2 hámozott paradicsom konzerv/ vagy kb 1 liter házi paradicsomlé
1 tk őrölt pirospaprika

A répát és zellert megpucoljuk, a hagymát apróra vágjuk.
Aprítógépben kicsire daraboljuk a répát és a zellert, közben a hagymát megdinszteljük kevés olajon és vizen.
A hagymát felöntjük paradicsomszósszal, amibe mehet is a lencse. Fűszerezzük, hozzáadjuk az apróra vágott répát és zellert. Hagyjuk mind megpuhulni a lencsét és a zöldségeket.

Közben a tésztát is kifőzzük és leszűrjük.

A tésztára szedjük a szószt, esetleg (növényi) sajttal megszórva tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések