Kókuszos vegán zabkása szederrel, dióval

 


Az utóbbi időben ismét többször került kása reggeliként az asztalra. Pontos arányt ilyenkor nehéz megadnom, az ízesítések miatt érdekes inkább.


Mirelit szeder

Zabpehely

Kókuszreszelék

Növényi tej - pl kókusztej (nem a konzerves, hanem ami növényi italként kapható)

Darált dió

Csipet só

Édesítés - opcionális


Mindenekelőtt a gyümölcsöt intéztem: egy tányérba öntöttem, hogy legyen ideje olvadni.

A zabpelyhet elkezdtem kis lángon picit pirítani, majd felengedtem annyi tejjel, ami ujjnyira ellepte. Lassú tűzön fő, hogy ne égjen le, és legyen a zabnak ideje megszívni magát.

Közben hozzáadtam a csipet sót, kókuszt is. Addig kavartam, amíg elég sűrű nem lett és fél is forrt.

Ha édesebbre szeretnénk, a szirupot/mézet ekkor, a végén kell hozzáadni.

A gyümölcsre szedtem a kész meleg kását, megszórtam darált dióval.

Vitaminok pipa, vas pipa, rostok pipa, fehérje pipa ;) Tökéletes reggeli.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések