Kókuszos vegán zabkása szederrel, dióval
Az utóbbi időben ismét többször került kása reggeliként az asztalra. Pontos arányt ilyenkor nehéz megadnom, az ízesítések miatt érdekes inkább.
Mirelit szeder
Zabpehely
Kókuszreszelék
Növényi tej - pl kókusztej (nem a konzerves, hanem ami növényi italként kapható)
Darált dió
Csipet só
Édesítés - opcionális
Mindenekelőtt a gyümölcsöt intéztem: egy tányérba öntöttem, hogy legyen ideje olvadni.
A zabpelyhet elkezdtem kis lángon picit pirítani, majd felengedtem annyi tejjel, ami ujjnyira ellepte. Lassú tűzön fő, hogy ne égjen le, és legyen a zabnak ideje megszívni magát.
Közben hozzáadtam a csipet sót, kókuszt is. Addig kavartam, amíg elég sűrű nem lett és fél is forrt.
Ha édesebbre szeretnénk, a szirupot/mézet ekkor, a végén kell hozzáadni.
A gyümölcsre szedtem a kész meleg kását, megszórtam darált dióval.
Vitaminok pipa, vas pipa, rostok pipa, fehérje pipa ;) Tökéletes reggeli.



Megjegyzések
Megjegyzés küldése