2012. október 21., vasárnap

Szőlőlé házilag

Így ősszel jó kihasználni, hogy rengeteg a szőlő. Mi is fogyasztjuk gyümölcssalátába keverve is, de a múltkorában jó adagot kaptunk ajándékba. Ekkor jött az ötlet, hogy egy részéből szőlőlevet készítsek. Nagyon egyszerű, finom és egészséges.

 A szőlőt jól megmossuk, majd leszemezzük. Egy botmixer segítségével összetörjük a szemeket (kelyhes turmixszal is lehet, de az félő, hogy a magokat is megdarálja). Ezután egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk a pépet, hogy a szőlőlevet kinyerhessük.
Így egy elég sűrű folyadékot kapunk, amit meg is ihatunk (ha kell, hígítva), de mi egy részét lefagyasztottuk, és majd gyümölcsturmixba keverve fogyasztjuk el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése