Mogyorókrémes kifli

Az idei bejegyzések sorát ezzel a finom házi kiflivel kezdem. A tésztája hihetetlenül omlós, és nem túl bonyolult elkészíteni. A krém receptje ez az egyszerű mogyorókrém, ami egyszerűen kenyérre kenve is nagyon finom. Így viszont cukormentes töltelékként is fölhasználhatjuk. :)


hozzávalók:
1 dkg élesztő
3 dl növ. tej
45 dkg liszt
5 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 tk só
15 dkg cukor
5 dkg kókuszvaj

a krémhez:
15 dkg sózatlan földimogyoró
1 csomag (200g) aszalt datolya
1-2 ek karobpor
víz szükség szerint
elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben (esetleg egy kis cukor hozzáadásával), majd a tészta hozzávalóival összekeverjük. Dagasztjuk, majd 30 percig pihentetjük. Közben elkészítjük a mogyorókrémet a leírt módon. Ezután a tésztát kétfelé vesszük, kinyújtjuk kb fél cm vastagságú kör formájúra, majd felosztjuk 8 részre. Minden kapott háromszöget megkenjük a mogyorókrémmel, majd föltekerjük. A kiflik alját meglisztezzük, majd tepsibe pakoljuk. 15 percig ismét kelesztjük, majd 200°C-os sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.



 

Megjegyzések

  1. Ez fincsi lehet :-) Ma emlegetlek a blogon:-)

    http://magdireceptek.blogspot.hu/2013/01/vegan-datolyas-anzac-keksz.html

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések