Medvehagymás pesto

Még tart a medvehagyma szezon, ezért gyorsan megosztom ezt a finom pestót.
hozzávalók:
10 dkg tofu
kb 10 szál medvehagyma
kb 3 szál bazsalikom
1 marék dió
1 marék kesudió
2 ek olívaolaj
só (ízlés szerint)

elkészítés:
A medvehagymát és a bazsalikomot apróra vágjuk, majd minden hozzávalót összetörünk  mozsárban, aprítógéppel, húsdarálóval, vagy azzal, ami éppen akad.
Kenyérre kenve kiváló szendvicskrém.

Miért jó?
A medvehagyma, vagy más néven vadfokhagyma kiváló vértisztító, valamint javítja a gyomor- és bélműködést.
"Nincs a földön még egy olyan növény, amelyik ennyire hatásosan tisztítaná a gyomrot, a bélrendszert és a vért, mint ez." (Künzle, svájci természetgyógyász)   

Megjegyzések

  1. Hú, most szívesen beleharapnék! :D
    Lehet majd megcsinálom, mert nagyon jól néz ki!!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések