Raffaello

Ez volt életem első süteménye, úgy hétéves korom tájékán. Emlékszem, a húgommal készítettük közösen. 6 nagy hógolyót gyúrtunk a masszából, ami nem mellesleg kicsit hígra sikeredett, így a tálcán mindegyik golyó kókuszos lében csücsült. Na persze ez a mostani már nem ilyen lett. :)
A múlt héten karácsonyi sütizést rendeztünk a munkahelyemen, ahová sokáig kerestem egy gyors, finom, mutatós édességet. Végül emellett döntöttem, és ekkor jutott eszembe A sztori. 

Úgy gondolom, az ünnepi asztalon is megállja a helyét!

hozzávalók:
12 dkg cukor
fél dl víz
12 dkg (kókusz)tejpor
12 dkg növ. margarin
12 dkg kókuszreszelék plusz a bevonáshoz

elkészítés:
A cukorból és a vízbôl szirupot fôzünk- addig melegítjük, amíg a cukor elolvad, majd ha felforrt, levesszük a tûzrôl és KIHÛTJÜK. (Próbáltam idôt spórolni és nem várakozni a hûlésre, de melegen formázhatatlan.)
Belekeverjük a többi hozzávalót is, alaposan összegyúrjuk, diónyi gombócokat formálunk, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.


Mandulát is tehetünk a golyók közepébe, ez nálam most kimaradt.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések