Tzatziki

Ez az egyik kedvenc menüm. Sült krumpli és tzatziki. Illetve az volt, amíg ehettem tejfölt, aztán sokáig nem készítettem - jó öntet hiányában. Idáig.
Kaptunk hétvégén jó adag uborkát, aminek nagy része ebbe a finom salátába került bele. Visszaidézi a nyár hangulatát. ;)





hozzávalók:
1,5 dl kesudió (beáztatva)
15 dkg kapros tofu
fél dl citromlé
5 gerezd fokhagyma (apróra vágva, nem nyomva)
1,25 dl uborkalé/víz
bazsalikom, oregánó, borsikafű

3 uborka

elkészítés:
Az uborkát megmossuk, és a sajtreszelőn apróra lereszeljük. Megsózzuk és amikor levet eresztett, leszűrjük, majd kinyomkodjuk. A levét összegyűjthetjük, és az is mehet víz helyett az öntetbe.
Az öntet minden hozzávalóját alaposan összeturmixoljuk, hogy lágy, selymes szószt kapjunk. Majd összekeverjük az uborkával és krumplival tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések