Korhelyleves
Mi sem esik jobban, mint az új évet egy finom, savanykás levessel kezdeni, ami a gyomrot sem terheli meg az ünnepi lakomák időszaka után.
Ma ezt főztem. :)
hozzávalók:
1 fej vöröhagyma
1 púpos ek liszt
őrölt pirospaprika
olaj
1 csapott ek só (ill. ízlés szerint)
1,5 liter víz
35 dkg savanyú (szálas) káposzta
5 cm Vegafarm Gabonakolbász
2 babérlevél
elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk és olajon megdinszteljük. Amikor már üvegesre puhult, hozzáadjuk a lisztet és az őrölt paprikát, összekeverjük, majd felöntjük másfél liter vízzel. Sózzuk, belerakjuk a babérlevelet, beletesszük a káposztát, majd pedig a kolbászt is belecsipegetjük. Kb fél óráig főzzük, amíg a káposzta is teljesen megpuhul.
Kenyérrel és házi szójakefirrel vagy szójatejföllel tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése