Korhelyleves

Mi sem esik jobban, mint az új évet egy finom, savanykás levessel kezdeni, ami a gyomrot sem terheli meg az ünnepi lakomák időszaka után.
Ma ezt főztem. :)

hozzávalók:
1 fej vöröhagyma
1 púpos ek liszt
őrölt pirospaprika
olaj
1 csapott ek só (ill. ízlés szerint)
1,5 liter víz
35 dkg savanyú (szálas) káposzta
5 cm Vegafarm Gabonakolbász
2 babérlevél

elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk és olajon megdinszteljük. Amikor már üvegesre puhult, hozzáadjuk a lisztet és az őrölt paprikát, összekeverjük, majd felöntjük másfél liter vízzel. Sózzuk, belerakjuk a babérlevelet, beletesszük a káposztát, majd pedig a kolbászt is belecsipegetjük. Kb fél óráig főzzük, amíg a káposzta is teljesen megpuhul.
Kenyérrel és házi szójakefirrel vagy szójatejföllel tálaljuk.
 
Ez a recept hagyományosan szalonnával,kolbásszal, oldalassal készül. Én most a hús helyett használtam a Vegafarm Gabonakolbászt, ami a füstös ízt megadja, és teljessé teszi ezt a kiadós levest.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések