Savanyú zöldbableves

Anyukám azt mondja, a palócleves hasonló, csak ugye az hússal készül. :)

hozzávalók:
8-10 kisebb sárgarépa
1 nagy darab fehérrépa
1/4 zellergumó
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
(zöldhüvelyű) zöldbab
3-4 db krumpli
1 nagy ek liszt
2 dl szójakefir vagy más növényi tejföl
petrezselyemzöld
olaj, só

elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk, a répákat, krumplit és a zellert földaraboljuk, és mindent egy fazékba rakunk.(A hagymákat egyben hagyjuk.) Kevés olajjal meglocsoljuk, majd megszórjuk liszttel. Elkezdjük pirítani, közben kavarjuk. Pár perc múlva fölöntjük vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a petrezselymet, és puhára főzzük a zöldségeket. Hozzáöntjük a kefirt vagy tejfölt, és meg egyszer fölforraljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések