Spenótos rizottó

Ronda és finom
Tegnap elkészült életem első igazi rizottója, amit prezentálok is.
Gluténmentes, szójamentes, laktózmentes - szóval bárkinek jószívvel ajánlom. :)

hozzávalók:
30 dkg rizs
1/2 fej lilahagyma (lehet több is)
1 nagy gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, vegamix, icipici fehérbors
1 liter (forró) víz
2 dl zabtejszín
45 dkg mirelit spenót (nem püré, hanem leveles!)

elkészítés:
Mielőtt nekifognánk a főzésnek, vegyük ki a spenótot a fagyasztóból, hogy egy kicsit kiengedjen, mire rákerül a sor.
A hagymákat vágjuk apróra és olívaolajon dinszteljük meg. Ha megpuhultak, hozzáadjuk a rizst, és egy-két percig pirítjuk. A vizet közben fölforraljuk, és egy-két decinyit a rizsre öntünk. Keverni kezdjük, amíg be nem szívja a folyadékot. Fűszerezzük, majd újabb adag víz következik. Folyamatosan kavarni kell, hogy ne ragadjon le. Amikor már az összes víz elfogyott, remélhetőleg a rizs is majdnem teljesen készre puhult (ha mégsem, adunk még hozzá egy kis vizet). Ekkor keverjük hozzá a spenótot. Amikor kienged és szétesik leveleire, hozzáöntjük a zabtejszínt is, és addig kevergetjük, míg újra fölforr.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések