Home-made Reese's

Ez a recept nem vegán, hiszen a fehércsokoládé tartalmaz tejterméket (persze ha étcsokit használunk, máris "kóser":)). Azért osztom meg mégis, mert nagyon élveztem az elkészítését! Ajándékba készült egy kedves kolléganőm születésnapjára, mivel kedvenc édessége a Reese's. Biztos voltam benne, hogy valahogy elővarázsolhatjuk magunknak otthon is - és tényleg. :) Hogy hogyan?


Szükség lesz:
  • szilikonos jégkockatartókra, bonbonkészítőre vagy kisméretű sütőformákra (én egy 12 db-os jégkockakészítő csomagot szereztem be)
  • egy tábla (90g) fehércsokoládéra
  • 12 teáskanálnyi krémes (nem crunchy) mogyoróvajra - kb ennyi kell ehhez a csokoládémennyiséghez
  • 2-3 ek (nád)porcukorra
elkészítés:
Vízfürdőt készítünk a csoki olvasztásához: egy lábosban vizet forralunk. Ha már forr, egy kisebb lábast teszünk a tetejére, és abba tesszük a kockákra összetört csokoládét. Elkezdjük olvasztani, közben meg is kavarjuk. Ha már olvadt, de nem teljesen híg, egy ecsettel kikenegetjük a szilikonos formák belsejét - az ujjunkkal is rásegíthetünk, ahol nem akar ráragadni. [Sajnos erről véletlenül kitöröltem a fényképet. :(]
Ha mind készen van, berakjuk a formákat a mélyhűtőbe 5-7 percre. Tényleg elég ennyi idő ahhoz, hogy a csoki beleszilárduljon.
Ez idő alatt a mogyoróvajat összekeverjük a porcukorral.
Kivesszük a formákat a fagyasztóból és beletöltjük egy teáskanállal a tölteléket. Körülbelül egy teáskanálnyi töltelék elég volt ahhoz, hogy megtöltse az én formáimat. Vigyázzunk, hogy ne töltsük túl, mert még egy csokiréteget is kell kapnia.


Ezután következik a záró csokoládéréteg - egy kanál segítségével rácsorgatjuk, majd elegyengetjük, hogy egy ne túl  vastag réteget kapjunk.
Ekkor újra betesszük a kész formákat a mélyhűtőbe, kb 10 percre, hogy megszilárduljanak a kis bonbonok.
Végül már csak ügyesen le kell fejteni minden falatkáról a szilikonos formát - keressünk egy részt, ahol nem teljesen töltötte kis a krém a formát, és ott kezdjük el a bontást. Fordítsuk ki.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések