Tofus omlett

A vegánok most szomorúak lesznek, ugyanis az omlett neve itt nem arra utal, hogy az egész kizárólag tofuból készült volna.
Panírozásból maradt ki tojás, azt használtuk föl hozzá, így előétel is készült a mai ebédhez.

hozzávalók:
1 tojás
5 dkg tofu (nálunk most kapros tofuval készült)
1-2 ek liszt (a tojás méretétől függően)
só - ha a tofu nem sózott
zöldfűszerek - ha a tofu nem ízesített
olaj

elkészítés:
A tojást felverjük és belereszeljük/vagy morzsoljuk a tofut. Ha kell, sózzuk. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrűn folyó állagú legyen.
Teflonos serpenyőben kevés olajon megsütjük. Ha az egyik oldala megpirult, megfordítjuk úgy, hogy ne szakadjon szét.
Salátával,kenyérrel fogyasztjuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések