Magyaros zabfasírt

Igen, kicsit sok zabot ettünk mostanában. Valahogy így alakult. De még nincs vége, nagyon finom lett ez a fasírt, vegán majonézes krumpli mellé ettük.

hozzávalók:
20 dkg zabpehely
4,5 dl forró víz
só, olaj
1 nagy fej hagyma
őrölt pirospaprika
köménymag
fokhagymapor
petrezselyemzöld
ételízesítő
2 kisméretű tojás
55 g zsemlemorzsa
3 ek olaj

elkészítés:
A zabpelyhet leforrázzuk a vízzel, sózzuk, megfőzzük pár perc alatt. Állni hagyjuk egy kevés ideig, hogy meg tudja szívni magát.
A hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zabhoz, fűszerezzük, hozzáadjuk a morzsát, a tojást és 3 ek olajat. Ismét állni hagyjuk, hogy kicsit összeérjenek az ízek, majd formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben 180°C-on kb 1 óráig sütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések