Szezámmagos pogácsa

A kedvencünk. Omlós tészta, napokig is eláll - az a pár szem, ami marad... :)


hozzávalók:
1/2 kg liszt
25 dkg kókuszvaj
1 ek só
1 tojás
35 g élesztő 1 dl vízben feloldva
125 g natúr tofu
1/2 dl fehérbor vagy víz

elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a kókuszvajjal, beletesszük a sót és a felfuttatott élesztőt. A tofut sajtreszelőn apróra reszeljük, és azt is hozzáadjuk a tésztához. Már csak a bor/víz hiányzik, hozzáöntjük és az egészet lágy tésztává gyúrjuk.
20 percig pihentetjük, majd félujjnyi vastagra kinyújtjuk, felhatjuk elöl és hátul is, meglapigatjuk, és újabb 20 percig kelesztjük.
Ekkor újra kinyújtjuk félujjnyi vastagra, megkenjük a tetejét tojással, megszórjuk szezámmaggal/köménymaggal/sajttal, kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
Előmelegített forró sütőben kb 20 perc alatt arany színűre sütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések