Egyszerű tökfőzelék (vegán)


Egy hosszú nap után gyorsan nekiláttam a másnapi ebéd elkészítésének. Egyszerű főzelék, az egyik kedvencem. :)


Hozzávalók:

1 fej hagyma

75 dkg gyalult tök (lehet mirelit is)

5 dl növényi tej vagy víz, esetleg a kettő együtt

2.5 púpos ek liszt

Só, bors, pirospaprika

Kapor

Olaj

1 kis doboz meggle vegán főzőkrèm


Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, sózzuk, majd amikor üveges, hozzáadjuk a kaprot és a pirospaprikát. Összekeverjük, felöntjük a vízzel/ tejjel és beletesszük a gyalult tököt. Fűszerezzük és puhára főzzük.

A lisztet kevés vízzel tejszín sűrűségűre, csomómentesre keverjük, majd hozzáadunk egy keveset a forró főzőléből, és simára keverjük.

A főzeléket levesszük a tűzről, és folyamatos keverés mellett, lassan csorgatjuk bele a lisztes keveréket, majd összeforraljuk.

A főzőkrém opcionális, én utolsó pillanatban döntöttem el, hogy még ez is belekerül, de akár azzal is össze lehetne keverni a lisztet, és akkor egy rendes habarást kapunk. :)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések