Sült töltött paprika (vegán, gluténmentes)
Maradt egy pár darab kissé "öregedő" paprikánk, így inkabb megsütöttem őket. Igyekszem minél pontosabban megadni az arányokat.
5-6 darab paprika - ill mérettől függ
Kb 1 bögre rizs
2x180g tofu (natúr vagy ízesített)
Kb 5 ek sültcsirke fűszersó - ill ki mit szeret
1-2 hagyma
Olaj
Só
Tetejére sajt - opcionális
A bögre rizst enyhén sós, 2.5-szeres vízben megfőzzük.
A hagymát megdinszteljük, majd a tofut összemorzsolva a hagymával kis ideig együtt pirítjuk.
Fűszerezzük, majd összekeverjük a rizzsel.
A paprikákat elfelezzük hosszában, a csumájukat kiszedjuk. Megtöltjük a rizses töltelékkel, esetleg megszórjuk a tetejuket sajttal, kis olajjal meglocsoljuk, és 180 fokon addig sütjük , amíg a paprika megpuhul. Ha nagyon pirul a tetejük, fedjük le alufóliával.
A végén egy kis adagot már nem töltöttem be (nem fért több paprika a tepsibe), abból a töltelékből kis fasirtokat gömbölyítettem, és serpenyőben icipici olajon kisütöttem - bő olajban biztosan szétestek volna, hiszen nincs benne tojás.
Én krumplipüré mellé tálaltam. :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése