Fokhagymakrémleves
A hideg téli napokon jól esik ez a meleg, krémes leves. Gyorsan elkészül, egyedül a fokhagymák pucolására kell néhány percet szánnunk. (Illetve ha házi cipóban tálaljuk, az igénybe vesz egy kis időt, de megéri!)
hozzávalók:
1 marék (kb 5 dkg) kesudió
2 fej fokhagyma
2 ek liszt
1 l növ. tej
só
elkészítés:
A kesudiót beáztatjuk egy éjszakára (de legalább 3 órára).
Fél liter vízbe dobjuk, felforraljuk, majd lezárjuk a gázt. Ehhez adjuk hozzá a megtisztított fokhagymagerezdeket (egészben), ha kicsit lehűlt, összeturmixoljuk.
A tejet összekeverjük a liszttel és hozzáöntjük a fokhagymás "turmixhoz". Összeforraljuk. Cipóban tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése