Raffaello
Ez volt életem első süteménye, úgy hétéves korom tájékán. Emlékszem, a húgommal készítettük közösen. 6 nagy hógolyót gyúrtunk a masszából, ami nem mellesleg kicsit hígra sikeredett, így a tálcán mindegyik golyó kókuszos lében csücsült. Na persze ez a mostani már nem ilyen lett. :)
A múlt héten karácsonyi sütizést rendeztünk a munkahelyemen, ahová sokáig kerestem egy gyors, finom, mutatós édességet. Végül emellett döntöttem, és ekkor jutott eszembe A sztori.
Úgy gondolom, az ünnepi asztalon is megállja a helyét!
hozzávalók:
18 dkg cukor
0.5 dl víz
18 dkg (kókusz)tejpor
18 dkg növ. margarin
18 dkg kókuszreszelék (+ a bevonáshoz)
elkészítés:
A cukorból és a vízbôl szirupot fôzünk- addig melegítjük, amíg a cukor elolvad, majd levesszük a tûzrôl.
Belekeverjük a többi hozzávalót is, alaposan összegyúrjuk, és KIHÛTJÜK. (Próbáltam idôt spórolni és nem várakozni a hûlésre, de melegen formázhatatlan.)
Diónyi gombócokat formálunk, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Mandulát is tehetünk a golyók közepébe, ez nálam most kimaradt.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése