Borscs leves (vegán, gluténmentes)
Az egész családunk egyik kedvenc levese, a hűvös idő beálltával kifejezetten jól esik, ahogy átmelegít.
Legutóbb így készült:
2 közepes hagyma
2 kis fej fokhagyma (kb 20 apróbb gerezd)
2 fej cékla
4 kisebb krumpli
5 kisebb répa
20 dkg savanyú káposzta
1 kiskanál cukor
70-80 g sűrített paradicsom (konzerves)
1.8 liter zöldségleves (lehet víz+2 leveskocka)
3 kisebb babérlevél
Só, olaj
Tálaláshoz növényi tejföl es szárított kapor
A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk es kevés olajon megdinszteljük, én kevés vizet is adtam hozzá.
A céklát és répát felaprítjuk: a répát vékony karikákra, míg a céklát keskeny csíkokra vágjuk (illetve ki hogy szereti).
Hozzáadjuk a babérlevelet és sűrített paradicsomot, és pár percig együtt pirítjuk közepes lángon.
A zöldséglevessel apránként felöntjük - én 3 adagban adtam hozzá, mindig megvártam, hogy felforrjon, így talán picit jobban kijönnek az ízek.
Végül a közepes kockákra vágott krumpli, apróra vágott savanyú káposzta és a cukor kerül bele. Addig főzzük, amíg minden megpuhul.
Tejföllel, kaporral meghintve tálaljuk.
A gyerekek is nagy örömmel eszik a céklát és a káposztát is, szuper tartalmas leves. :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése