Borscs leves (vegán, gluténmentes)

 


Az egész családunk egyik kedvenc levese, a hűvös idő beálltával kifejezetten jól esik, ahogy átmelegít. 

Legutóbb így készült:

2 közepes hagyma

2 kis fej fokhagyma (kb 20 apróbb gerezd)

2 fej cékla

4 kisebb krumpli

5 kisebb répa 

20 dkg savanyú káposzta

1 kiskanál cukor

70-80 g sűrített paradicsom (konzerves)

1.8 liter zöldségleves (lehet víz+2 leveskocka)

3 kisebb babérlevél

Só, olaj

Tálaláshoz növényi tejföl es szárított kapor


A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk es kevés olajon megdinszteljük, én kevés vizet is adtam hozzá.

A céklát és répát felaprítjuk: a répát vékony karikákra, míg a céklát keskeny csíkokra vágjuk (illetve ki hogy szereti).

Hozzáadjuk a babérlevelet és sűrített paradicsomot, és pár percig együtt pirítjuk közepes lángon.

A zöldséglevessel apránként felöntjük - én 3 adagban adtam hozzá, mindig megvártam, hogy felforrjon, így talán picit jobban kijönnek az ízek.

Végül a közepes kockákra vágott krumpli, apróra vágott savanyú káposzta és a cukor kerül bele. Addig főzzük, amíg minden megpuhul.

Tejföllel, kaporral meghintve tálaljuk.

A gyerekek is nagy örömmel eszik a céklát és a káposztát is,  szuper tartalmas leves. :) 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések