Gyors paradicsomos tészta citromos csicseriborsóval (Gluténmentes, vegán)
Ebédidőben ért haza a család, így gyorsan kellett ebédet varázsolni az asztalra.
Intolerancia miatt sajnos elég sok dolog lekerül egy időre a repertoárról, ennek tudatában készült ez a tészta is.
500 g száraztészta (nálam fele durum, fele gluténmentes)
Olivaolaj
Csicseriborsó - tetszés szerinti mennyiség
Só, friss citromlé
1 konzerv hámozott paradicsom
5 nagy gerezd fokhagyma
Kevés szárított bazsalikom - persze a friss még jobb
1 dl növényi főzőkrém/tejszín
A tésztát feltesszük főni 8 percre sós vízben.
Közben a csicseriborsót serpenyőben, kevés olajon elkezdem fedő alatt pirítani. Kevés sóval meghintem. Amikor a szemek elkezdenek repedezni, akkor késznek nyilvánítom, kiszedem egy tálba, és kb egy negyed citrom levét facsarom rá. Ez kész.
Ugyanabba a serpenyőbe felszeletelve teszem a fokhagymát kevés olajon, par percig fedő alatt pirítom. Ráöntöm a paradicsomkonzervet. Sózom, hagyom felforrni, hozzáöntöm a tejszínt, meghintem bazsalikommal.
Közben a tésztát is leszűröm, valószínűleg amíg a fokhagyma pirul, ezzel meg is vagyok.
Tálalása egyszerű: tészta, rá a szósz, végül pár kanál csicseriborsó.
Meglepően ízletes annak ellenére, hogy hamar kész :)



Megjegyzések
Megjegyzés küldése