Gyors paradicsomos tészta citromos csicseriborsóval (Gluténmentes, vegán)


Ebédidőben ért haza a család, így gyorsan kellett ebédet varázsolni az asztalra.

Intolerancia miatt sajnos elég sok dolog lekerül egy időre a repertoárról, ennek tudatában készült ez a tészta is.

500 g száraztészta (nálam fele durum, fele gluténmentes)

Olivaolaj 

Csicseriborsó - tetszés szerinti mennyiség

Só, friss citromlé

1 konzerv hámozott paradicsom

5 nagy gerezd fokhagyma

Kevés szárított bazsalikom - persze a friss még jobb

1 dl növényi főzőkrém/tejszín


A tésztát feltesszük főni 8 percre sós vízben. 

Közben a csicseriborsót serpenyőben, kevés olajon elkezdem fedő alatt pirítani. Kevés sóval meghintem. Amikor a szemek elkezdenek repedezni, akkor késznek nyilvánítom, kiszedem egy tálba, és kb egy negyed citrom levét facsarom rá. Ez kész.

Ugyanabba a serpenyőbe felszeletelve teszem a fokhagymát kevés olajon, par percig fedő alatt pirítom. Ráöntöm a paradicsomkonzervet. Sózom, hagyom felforrni, hozzáöntöm a tejszínt, meghintem bazsalikommal.


Közben a tésztát is leszűröm, valószínűleg amíg a fokhagyma pirul, ezzel meg is vagyok.

Tálalása egyszerű: tészta, rá a szósz, végül pár kanál csicseriborsó.

Meglepően ízletes annak ellenére, hogy hamar kész :)




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések