Diós kifli
Nagy sikere volt ennek a sütinek, amit anyukám is szokott készíteni. Az egyik kedvencem, bár nekem nem sikerült olyan jól, mint neki. (Azt hiszem túl sok diót tettem bele, ezért nehezen állt össze.) Mindenesetre az íze így is remek volt.
hozzávalók:
25 dkg liszt
10-13 dkg kókuszzsír
8 dkg porcukor
12 dkg darált dió
elkészítés:
Minden hozzávalót összekeverünk, és puhára összegyúrjuk. Kisujjnyi vastag rudakat sodrunk belőle, majd
elvágjuk 6-7 cm hosszú darabokra, és mindegyiket patkó alakúra
meggörbítjük. Tepsibe rakjuk és nem túl forróra felmelegített sütőben
(kb 170°C) csak megszárítjuk úgy, hogy felül fehér maradjon. A sütőből kivéve
egy-két percnyi állás után kiszedjük és vaníliás porcukorba
hempergetjük.
Megjegyzés: Mivel nekem nehezen állt össze a tészta, a markomba vettem kisebb adag tésztákat, összegyúrtam, és a két tenyerem között formáltam rudakat. Vastagabb lett, mint ahogy a receptben meg van adva, de így is finom volt. :)
Megint egyre gondoltunk :-) Epp szerettem volna kikiserletezni, de akkor egyszeruen atveszem ezt a receptet. Koszi, Kitt! :)
VálaszTörlés