Kelkáposzta főzelék (gluténmentes)

Nagyon egyszerű ez az étel, viszont azért érdekes, mert gluténmentes! Ezúttal nem sűrítettem be, hanem hagytam, hogy a kelkáposzta kellemes zamata, illata érvényesüljön a hagyma aromája mellett. :)

hozzávalók: 2-3 főre
fél fej kelkáposzta
2 fej vöröshagyma
néhány ek olaj
3 szem közepes krumpli
1,5 l víz
köménymag ízlés szerint (én kicsit össze is őröltem)
3 gerezd fokhagyma

elkészítés:
A kelkáposztát megszabadítjuk a külső, eldobandó levelektől, megtisztogatjuk, majd ujjnyi csíkokra vágjuk. A hagymát összevágjuk, és egy fazék aljába dobjuk a káposztacsíkokkal együtt. Elkezdjük fonnyasztani egy kis olajon és kevés vízen. Közben meghámozzuk a krumplikat és kis kockákra vágjuk. Ha a káposzta összeesett, hozzáadjuk a krumplit, köménymagot, és felöntjük annyi vízzel (kb 1,5 l), amennyi ellepi. (Ne legyen nagyon sok, mert akkor nem fogja elfőni, és híg lesz!) Amikor már majdnem teljesen megpuhultak a zöldségek, beledobjuk a fokhagymát is. (Így nem fogja elveszteni az ízét, ha nem főzzük sokáig.) Ha nem "öntöztük" túl, a főzelék sűrű lesz bármilyen habarás nélkül, az illata pedig fantasztikus!
Fasírttal, gabonakolbásszal... fogyasztjuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések