Spenótos vegán cannelloni


A cannelloni egy olasz tésztaféleség. 8-10 cm hosszú, csőalakú, egész nagy átmérőjű. Ebből kifolyólag kiválóan alkalmas arra, hogy sokféle finomsággal megtöltsük. :)
Anyósom készített ilyet, amikor legutóbb náluk jártunk, és teljesen le voltunk nyűgözve. :) Így muszáj volt itthon nekünk is elkészítenünk. Aki szereti az olaszos ízeket, biztosan nem fog csalódni. Ja, és szerintem még talán a "spenótutáló" gyerekek is megennék, mivel paradicsommal kombinálva egészen más, mint főzelékként.

 hozzávalók:
250 g(=1 doboz) cannelloni tészta

a töltelékhez:
500 g mirelit spenót (püré vagy "darabos")
3 gerezd fokhagyma
1 (metélőhagymás) tofu (300 g)
kb 1,5 ek
1 tk bazsalikom
3-4 ek olívaolaj
2 ek zabpehelyliszt (kihagyható)

a paradicsomléhez:
500 g paradicsompüré+5 dl víz vagy 1 liter (házi) paradicsomlé
2 tk bazsalikom
2 tk

a besamelhez:
2 ek liszt
3 dl növ. tej
kevés só
5 dkg olaj/kókuszvaj 

elkészítés:
A spenótot kiolvasztjuk. A turmixgépbe berakjuk a fokhagymát, a tofut (pár darabra szétszedve), olívaolajat, (zabpehelylisztet), a 1,5 ek sót, bazsalikomot, majd ha a spenót már teljesen felengedett, azt is hozzáadjuk. Jól összeturmixoljuk, majd zacskóba töltjük, mint ahogy a tortakrémeket szokás.

A paradicsompürét felengedjük a vízzel és sózzuk, hozzáadjuk a bazsalikomot/vagy ha van paradicsomlevünk, azt csak fűszereznünk kell. (Nálunk már sajnos elfogyott a házilag eltett ivólé.)

Ezután a cannelloni tésztákat elkezdjük megtöltögetni a spenótos szósszal. Mivel sűrű, nem nagyon fog kifolyni belőle. A zacskó végét levágjuk, a tésztacsövek egyik végét két ujjal vagy a tenyerünkkel befogjuk, a másik végén töltjük bele a masszát. Egy teflonos tepsibe egymás mellé pakoljuk őket, majd ha mindet megtöltöttük, leöntjük a paradicsomlével. Ezután a besamelt is elkészítjük: a lisztet egy lábasba szórjuk, csomómentesre keverjük az olajjal/vajjal, sózzuk és elkezdjük hevíteni. Ha fehéredik és fölhabzik, ráöntjük a tejet, és addig melegítjük, míg felforr és besűrűsödik. Ezt rácsorgatjuk a tésztára, és már csak annyi feladatunk van hátra, hogy közepesen meleg, 175°C-os sütőbe toljuk kb 40 percre, amíg a tészta megpuhul a paradicsomlében, és a besamel egy picit megbarnul. Fantasztikus étel. :) 



Ezt keressük a boltban :)



Megjegyzések

  1. Kitti, ilyen tésztát mégis hol lehet kapni? Nagyon noszogat már ez a recept, hogy elkészítsem, de ez még az utamban áll. :D
    Cz. Orsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Orsi!
      Én eddig két helyről tudok: az egyik a CBA, a másik a Tesco.
      A Barilla tészták között keresd. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések