Házi mogyorókrém

Fantasztikusan finom ez a mogyorókrém, azt hiszem, gyakran készítem majd. A szokásos csütörtöki főzőkörünkön tőle tanultam. :) Nagyon gyors, egészséges, nem utolsó sorban finom. Ja, és cukormentes, gluténmentes, szójamentes, tehát bárki fogyaszthatja. Mi kell még? :)

hozzávalók:
1 csomag (170g) sózatlan földimogyoró
1 csomag (200g) aszalt datolya
1-2 ek karobpor
víz szükség szerint 

elkészítés:
A mogyorót összeaprítjuk vagy egy kloffolóval összetörjük. (Ha ez nem megoldható, és a turmixgép bírja, ez a lépés kihagyható, mehet rögtön a turmixgépbe.) A datolyát kimagozzuk, majd a turmixgépbe dobjuk a mogyoróval együtt. Elkezdjük őket összeaprítani, de ha a gép fura hangokat ad :) vagy nem aprít megfelelően, apránként adjunk hozzá annyi vizet, hogy tudjon dolgozni. Kb fél dl-enként adagoljuk, nehogy túl híg legyen. Ha minden jól megy, elkezdi szépen krémesíteni. Ebben az esetben megvárjuk, hogy az egész adag elkészüljön, majd a gép leállítása után kikanalazzuk a gép kelyhéből. A karobot is hozzáadjuk, és jól összekeverjük. 
Ez a kence egyszerűen kenyérre kenve is nagyon finom, de pl. házilag sütött kifliket is megtölthetünk vele.

Tipp: Ha nem érezzük elég édesnek, adjunk hozzá több datolyát.
Ha nem adunk hozzá karobot, édes mogyoróvajat kapunk - jóval a bolti ár alatt. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések