Amerikai palacsinta (tej-és tojásmentes)

Az elmúlt hónapban kipróbáltuk az amerikai palacsintát. Annyiban különbözik a mi palacsintánktól, hogy a tésztájába kerül egy kis sütőpor, ami sütéskor felfújja.
Azt hiszem, lehet még ennél is vastagabb, mint amilyen a mienk lett, mindenesetre ez más, mint a mi hagyományos édességünk.
Juharcsiruppal is nyakon szokták önteni odakint, de nálunk ennek híján maradt a kedvenc vaníliás változat.

hozzávalók:
27 dkg liszt
csipet só
3 dkg zabpehelyliszt
4 dkg kukoricaliszt
1 ek cukor
2 ek olaj
fél csomag sütőpor
fél liter víz, plusz sütés előtt/közben még kellhet, ha sűrűsödik a tészta

töltelékként nálunk eperlekvár szolgált, és vaníliapudinggal öntöttük le (amit a szokásos módon készítettünk el)

elkészítés:
A tészta összetevőit csomómentesre keverjük, majd állni hagyjuk kb fél óráig.
Felforrósított teflonos palacsintasütőben kisütünk kb 1-1 merőkanálnyi tésztát.
Ízlés szerinti töltelékkel megtöltjük a palacsintatornyot, illetve valamilyen öntettel is megcsorgathatjuk.


Tipp: Véleményem szerint azok számára, akik gluténmentes diétán vannak, ezt a fajta palacsintát könnyebb elkészíteni, és jobban fog hasonlítani a kívánt desszert "eredetijéhez", mivel ennek a tésztának nem kell olyan lágynak lennie, amikor kisült, mint a mi hagyományos palacsintánknak.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések