"Török csiga"

Ehhez a sütihez a facebookon találtuk az alapot, legalábbis ami a megjelenését illeti. :) Kicsit pepecsesebb elkészíteni, mint egy sima csigát, de pont ez benne a pláne. Ha egy kicsit változtatni akarunk a megszokott recepteken, ez pont megfelelő. :)

hozzávalók:
tészta:
60 dkg liszt
2,5 dl növ. tej
1 dkg élesztő
15 dkg cukor
3 dkg kókuszvaj
2 tk só

krém:
20 dkg dió
5 dkg sótlan földimogyoró/mogyoró stb
2 dl víz
2 nagy ek méz
2 ek karobpor
1 tk Bourbon van.cukor/ 1 cs. van.cukor

elkészítés:
A tésztához az élesztőt fölfuttatjuk a tejben, a többi hozzávalót pedig összekeverjük, majd az élesztőt is hozzáadjuk, és összegyúrjuk.

Fél óráig meleg helyen kelesztjük.

Ezután a tésztát téglalap formájúra kinyújtjuk, majd középen elfelezzük, hogy két egyforma téglalapot kapjunk.

Az egyik tésztát megkenjük a krémmel, majd rátesszük a másikat úgy, hogy szépen illeszkedjenek.

Majd az egészet vékony csíkokra vágjuk az egyik oldala mentén.

A csíkokat elkezdjük föltekerni, mint amikor a csigát is készítjük, vagy fölfelé építgetjük, és akkor olyanok lesznek, mint egy turbán. :)
(Ez a pepecselős része, mert nagyon figyelni kell, hogy amennyire lehet, kevés krém folyjon ki.)

Lisztezett tepsibe rakosgatjuk őket, és 190°C-on 25-30 perc alatt megsütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések