Csicseriborsó-pörkölt


hozzávalók:
2 marék csicseriborsó
1 nagy fej hagyma
olaj
pirospaprika

elkészítés:
Ez egy gyorsan elkészülő étel lenne, hiszen zöldségpörkölt, kivéve, ami az előkészületeket illeti. A csicseriborsót ugyanis egy éjszakára be kell áztatni. Majd pedig a megfőzése is igénybe vesz pár órát.

Ha a csicseri túl van az "éjszakai pihenésen", leszűrjük a levét, jó bőven fölöntjük friss vízzel, sózzuk, és elkezdjük főzni. Kb 2-3 óra hossza alatt puhul meg (ezért fontos, hogy lepje el annyira a víz, hogy nehogy odaégjen idő közben).

Amikor megpuhult, elkészítjük a pörköltalapot: a hagymát apró kockákra vágjuk, egy fazékba rakjuk, sózzuk, 2-3 ek olajat és kb fél dl vizet öntünk rá, majd a tűzhelyen fedővel letakarva megpároljuk. Pirospaprikával megszórjuk, összekeverjük, majd jöhet hozzá a csicseriborsó. Azzal is összekeverjük, és nincs más dolgunk, a puhára főtt borsóval összerottyantjuk.

Köretként rizst vagy galuskát készítsünk mellé, illetve fogyasszunk hozzá salátát!

Miért jó?
Magas fehérje-és rosttartalmú, védi az érrendszert és megelőzi a székrekedést.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések