Spenótos rácsos

Egyik munkatársam egy ebédre (boltban vásárolt) spenótos táskát hozott magával, és ez meghozta a kedvem, hogy itthon én is készítsek hasonlót.
Így készült:

hozzávalók:
a tésztához:
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
30 dkg sima liszt
fél-1 dl olaj
2,5 dl langyos víz
2 dkg élesztő
1 ek só

a töltelékhez:
40 dkg mirelit spenót*
8 dkg kesudió (előzetesen 1 órára beáztatva)
2 ek olívaolaj
3-4 gerezd fokhagyma
3 ek növ. tejpor
kevés vegamix

*Mivel most csak mirelit spenótom volt, az egészet ki kellett olvasztanom, így a töltelék egy része megmaradt, amit aztán máshová használtam föl.


elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a vízben, közben pedig elkészítjük a tölteléket.

A kesudiót a sóval, vegamixszel, fokhagymával, olajjal, a kiengedett spenóttal és a tejporral alaposan összeturmixolom. Nekem nem kellett hozzá vizet tennem, de ha a gép nem viszi, vagy túl sűrűnek érezzük, tehetünk hozzá szükség szerint.

A tészta hozzávalóit összekeverjük, jól összedolgozzuk, dagasztjuk. A kapott tésztát egy órára hűtőbe tesszük.

A hűtőből kivéve téglalap alakúra kinyújtjuk, és fölosztjuk 10 részre. A kapott kis téglalapok egyik felére rákenjük a spenótos krémet, a másik felüket pedig berácsozzuk a képen látható módon.
Majd ráhajtjuk, a széleket összenyomkodjuk, hogy a töltelék majd ne folyjon ki sülés közben.

Lisztezett tepsibe téve 170°C-on kb 20 perc alatt megsülnek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések