Zellerkrémleves

hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 szép nagy zellergumó
1 darab krumpli
1,3 l víz
1 (bio) zöldségleveskocka
1 tk só - illetve ízlés szerint
2 dl zabtejszín
olaj

elkészítés:
A hagymát és a krumplit megpucoljuk és apróra vágjuk, a zellert szintén megpucoljuk, négybe vágjuk és vékony szeletekre aprítjuk. Mindent egy fazékba teszünk, meglocsoljuk kevés olajjal, és hagyjuk pár percig dinsztelődni. Felöntjük vízzel, sózzuk, beledobjuk a leveskockát, és puhára főzzük a zöldségeket. Ha ez megvan, hozzáadjuk a tejszínt, és vagy botmixerezzük, vagy egy turmixgépbe öntjük a levest, és simára pépesítjük. Azután összeforraljuk, és kenyérkockákkal, esetleg levesgyönggyel tálaljuk.

Megjegyzés: Amennyiben a GM diétába belefér a zab(tejszín) - valakinek belefér, valakinek nem -, a levest jószívvel ajánlom. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések