Diós korongok

Drága Zsolti kollégánk elhagyja kis csapatunkat, így megbeszéltük, hogy mindenki hoz valami finomat péntekre és meglepjük. Emellett vendégségbe is mentünk tegnap, így erre a két alkalomra készítettem a kifli receptje alapján diós korongokat. Nagyon-nagyon finom, éppen ezért dupla adag sütése sem melléfogás. :)

Mivel a kiflit ebből az omlós tésztából nem könnyű megformázni, gyorsítottam a dolgon, ezért szaggattam inkább korongokat.

hozzávalók:

25  dkg liszt

12  dkg margarin

8   dkg  porcukor

12 dkg darált dió
bourbon vaníliás cukor és porcukor a szóráshoz



elkészítés:

Minden hozzávalót összekeverünk, és a kapott tésztát jól összegyúrjuk. Kinyújtjuk kb fél cm-esre, és pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk. Lisztezett tepsibe rakjuk a korongokat, és 170°C-on megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki, amikor a színük aranybarnára kezd változni, vegyük ki.
A van.cukrot keverjük össze a porcukorral. A sütőből kivéve egy-két percnyi állás után szórjuk meg a korongokat.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések