Lecsó eltevése télre (tartósítószer nélkül)

Néhány hete tettünk el lecsót, de sajnos azóta nem volt időm írni, így most pótolom, még éppen olcsón beszerezhetőek az alapanyagok.
Tavaly is kipróbáltuk már ezt a módszert, így a télen sokszor amikor nem volt időm főzni, csak elővettem egy üveg lecsót, főztem hozzá rizst, és meg is volt az ebédünk.

hozzávalók:
2,5 kg paradicsom
1,5 kg hagyma
60 dkg paprika
1 dl víz
1 dl olaj
1,5 ek só (ill. ízlés szerint)
Nátrium-benzoát


elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk és megpároljuk víz és olaj keverékén. A paprikát és a paradicsomot kockákra vágjuk, és a hagymára borítjuk. Sózzuk, és puhára főzzük.
Közben az üvegeket előkészítjük - mind legyen tisztára mosva -, valamint celofánból akkora kockákat vágunk ki, amekkorák befedik az üvegek száját.
Ha a lecsó elkészült, minimumra kapcsoljuk a lángot, hogy forrásban tartsuk, és merőkanállal teleszedjük az adott üveget. Egy darab celofán kerül a tetejére, amire egy csapott teáskanálnyi tartósítószert teszünk. Majd erősen rászorítjuk a kupakot, és kész is.
Jól meg kell pakolni az üvegeket, mert így vákuumos módszerrel dolgozhatunk. A tartósítószer mint látható, nem kerül bele az ételbe, viszont mégis megóvja az ételt.
Hát ez a mi módszerünk... :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések