Paprikás krumpli
Egyszerű és nagyszerű nyárvégi ebéd.
hozzávalók:
kb 10 szem krumpli
2 fej hagyma
1 db (kápia) paprika
1 szem paradicsom
egy kevés tarhonya
őrölt pirospaprika
só, vegamix
olaj
víz
elkészítés:
A krumplit és a hagymát megmossuk, megpucoljuk. A hagymát apróra vágjuk és egy fazékba öntjük, adunk hozzá olajat és vizet, egy kis sót, és párolni kezdjük.
Megmossuk a paradicsomot és a paprikát. A krumplit kockákra vágjuk, majd a paprikát és a paradicsomot is. A már megpuhult hagymához hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, majd a zöldségeket is, és fölengedjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Fűszerezzük, és puhára főzzük.
A tarhonyát külön főztem meg, sőt igazság szerint előző napról maradt, és azzal kevertem össze.
Salátával fogyasztjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése