Paprikás krumpli

Egyszerű és nagyszerű nyárvégi ebéd.

hozzávalók:
kb 10 szem krumpli
2 fej hagyma
1 db (kápia) paprika
1 szem paradicsom
egy kevés tarhonya
őrölt pirospaprika
só, vegamix
olaj
víz

elkészítés:
A krumplit és a hagymát megmossuk, megpucoljuk. A hagymát apróra vágjuk és egy fazékba öntjük, adunk hozzá olajat és vizet, egy kis sót, és párolni kezdjük.
Megmossuk a paradicsomot és a paprikát. A krumplit kockákra vágjuk, majd a paprikát és a paradicsomot is.  A már megpuhult hagymához hozzáadjuk az őrölt  pirospaprikát, majd a zöldségeket is, és fölengedjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Fűszerezzük, és puhára főzzük.
A tarhonyát külön főztem meg, sőt igazság szerint előző napról maradt, és azzal kevertem össze.
Salátával fogyasztjuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések