Darálós keksz - alaprecept, plusz kókuszos, diós, kakaós-rumos-diós



Annyira szeretjük készíteni és enni is a darálós kekszet, épp ezért most már én is boldog tulajdonosa vagyok egy kézi darálónak. Szuper családi program számunkra a tekerés - vágás - pakolás - sütés - és aztán alig tudjuk abbahagyni az evést :)

Nálunk ezek a verziók készültek:

Darálós keksz - alaprecept:

75 dkg liszt

25 dkg margarin

25 dkg porcukor 

2 csomag vaníliás cukor 

1/2 csomag sütőpor 

4 tojás

1 citrom héja



Kókuszos darálós keksz:

30 dkg liszt

13 dkg kokuszreszelék

13 dkg margarin 

13 dkg porcukor 

1 csomag vaníliás cukor 

1/4 csomag sütőpor 

2 tojás

Citromhéj 


Diós darálós keksz:

30 dkg liszt

15 dkg darált dió 

13 dkg margarin 

13 dkg porcukor 

1 csomag vaníliás cukor 

1/4 csomag sütőpor 

2 tojás

Citromhéj 


Kakaós-rumos-diós darálós keksz 

30 dkg liszt

2 ek kakaópor 

15 dkg darált dió 

3 ek rumaroma

125 g margarin 

125 g porcukor 

1 csomag vaníliás cukor 

4 g sütőpor 

2 tojás

Citromhéj 

Az elkészítés ugyanaz - a hozzávalókat összekeverjük, a tésztát fóliába csomagolva pihentetjük, majd a húsdaráló tetszőleges kekszformázó előtétjén átnyomjuk. Végül 160 fokon sütjük arany színűre, és még melegen porcukorba forgatjuk.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések