Darálós keksz - alaprecept, plusz kókuszos, diós, kakaós-rumos-diós
Nálunk ezek a verziók készültek:
Darálós keksz - alaprecept:
75 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
4 tojás
1 citrom héja
Kókuszos darálós keksz:
30 dkg liszt
13 dkg kokuszreszelék
13 dkg margarin
13 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1/4 csomag sütőpor
2 tojás
Citromhéj
Diós darálós keksz:
30 dkg liszt
15 dkg darált dió
13 dkg margarin
13 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1/4 csomag sütőpor
2 tojás
Citromhéj
Kakaós-rumos-diós darálós keksz
30 dkg liszt
2 ek kakaópor
15 dkg darált dió
3 ek rumaroma
125 g margarin
125 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
4 g sütőpor
2 tojás
Citromhéj
Az elkészítés ugyanaz - a hozzávalókat összekeverjük, a tésztát fóliába csomagolva pihentetjük, majd a húsdaráló tetszőleges kekszformázó előtétjén átnyomjuk. Végül 160 fokon sütjük arany színűre, és még melegen porcukorba forgatjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése