Vegán tortilla jackfruittal
A jackfruit nagy kedvencünk, mert finom, tápláló, és gyorsan elkészül. Konzervként vásároltam legutóbb nagy tételben, azt éljük föl szépen apránként. :)
Hogyan készül? 4 főre 2 konzerv valószínű kelleni fog. A levét leöntöm. Serpenyőben néhány evőkanál olajra borítom a natúr jackfruit konzerv tartalmát, szétnyomkodom a nagyobb darabokat. Fűszere lehet bármi, amit húshoz használnánk, itt pl gyros fűszer jó ötlet lehet. Hagyom sülni, időnként kavarom, majd lefedem. Ismét kavarom, hogy mindenhol átsüljön. A végén kisebb lesz a térfogata, összeesik, és a színe aranybarnás.
A tortillát, ha nem magam sütöm, a sima bolti zacskós változatot óriás palacsinta sütőn 1 perc alatt átmelegítem.
Megpakolom paradicsommal, paprikával, salátával, szójajoghurttal, és persze a friss, gőzölgő jackfruittal.
Vacsora vagy gyors ebéd is lehet belőle :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése