Vegán ovis ebéd: Zöldborsó krémleves (gluténmentes, vegán), vadas mártás spagettivel és pirított tofuval (vegán)
Egyszerű, de tápláló ebéd, bőven tartalmaz fehérjét. Közepesen gyors kategória :)
Zöldborsó krémleves - így készült:
Fél kg mirelit zöldborsó
2 közepes krumpli
2 ek ételízesítő
250 ml Alpro vegán rizses főzőkrém
Kb 1 liter víz
A krumplit megpucoljuk, a borsóval együtt feltesszük főni, fűszerezzük. A víz mennyisége lehet picit több is, ízlés dolga.
Ha megpuhult, hozzáadjuk a főzőkrémet és botmixerrel simára turmixoljuk. A végén leszűrjük, de ha nem zavarnak benne az apró héjdarabok, akkor ez elmaradhat.
Tálalhatjuk vegán reszelt sajttal, levesgyönggyel, vagy magvakkal.
A vadas most kesudió tejszínnel készült, és zsemlegombóc helyett spagetti tésztával. Korábban itt és itt írtam, hogyan készül.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése