Vegán ovis ebéd: Zöldborsó krémleves (gluténmentes, vegán), vadas mártás spagettivel és pirított tofuval (vegán)

 


Egyszerű, de tápláló ebéd, bőven tartalmaz fehérjét. Közepesen gyors kategória :)


Zöldborsó krémleves - így készült:

Fél kg mirelit zöldborsó 

2 közepes krumpli 

2 ek ételízesítő

250 ml Alpro vegán rizses főzőkrém 

Kb 1 liter víz 


A krumplit megpucoljuk, a borsóval együtt feltesszük főni, fűszerezzük. A víz mennyisége lehet picit több is, ízlés dolga.

Ha megpuhult, hozzáadjuk a főzőkrémet és botmixerrel simára turmixoljuk. A végén leszűrjük, de ha nem zavarnak benne az apró héjdarabok, akkor ez elmaradhat.

Tálalhatjuk vegán reszelt sajttal, levesgyönggyel, vagy magvakkal.


A vadas most kesudió tejszínnel készült, és zsemlegombóc helyett spagetti tésztával. Korábban itt és itt írtam, hogyan készül.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések