"Akinek nincs ideje az egészségére, lesz ideje a betegségére"

Az Új Életmód magazin egyik régebbi (2011/1) számában olvastam egy érdekes cikket nemrégiben Időhiány és egészségromlás címmel. Ebből idéznék néhány számomra fontos gondolatot.

"Bár manapság sokat hallunk "néma betegségekről", mégis elmondható, hogy az emberi test a legtöbb esetben valamilyen módon jelzi a bajt, illetve a készülőben lévő betegséget. 
Ez lehet valamilyen mentális-lelki tünet (fáradékonyság, dekoncentráltság, dühkitörések, sírásra való nagyobb hajlam, depresszióra utaló tünetek stb.), és lehet fizikai jellegű szimptóma is (immunrendszeri gyengülés, fertőzésekre való hajlam, gyakori fejfájás, vitaminhiány miatti problémák: hajhullás, fogínyvérzés, bőrproblémák, emésztési zavarok stb.).
Eleinte általában csak kisebb, figyelemfelkeltő jelzések utalnak arra, hogy a jelenlegi élet nem folytatható tovább hosszú távon, és testünk jelzései változtatást sürgetnek. Ha azonban valaki ezekre ügyet sem vet, komolyabb tünetek jelentkeznek, sőt - a "biokémia vasszabályai" miatt - akár trauma is bekövetkezhet."

Ne várjunk tehát a nagyobb bajra, hiszen "Akinek nincs ideje az egészségére, lesz ideje a betegségére!".

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések